Поділитись:

На Волині інженера викрили на хабарі за сертифікат на автомобіль

Вівторок, 20 листопада 2018, 13:15

Слідчі оголосили про підозру 39-річному лучанину, котрий отримав 16 тис. грн неправомірної вигоди за безперешкодну видачу сертифікату відповідності транспортного засобу стандарту «Євро-5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу.   

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині. 

На початку листопада слідчі детективи спільно із працівниками Служби безпеки України в області викрили 39-річного інженера товариства з обмеженою відповідальністю  на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 16 тис. грн. Гроші чоловік отримав за безперешкодну видачу сертифікату відповідності щодо індивідуального затвердження транспортного засобу стандарту «Євро 5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу. Документ є підставою для первинної реєстрації транспортного засобу в сервісних центрах органів внутрішніх справ.

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання  неправомірної вигоди  особою, яка провадить професійну діяльність з надання публічних послуг. Санкція статті передбачає, зокрема  позбавлення волі на строк від двох до п’яти  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із спеціальною  конфіскацією. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині п'яний водій намагався за гроші "відмазатися" від патрульних

Надрукувати
мітки:
коментарів