Поділитись:

Вечір Docudays UA із Lutsk Night Cinema

Четвер, 22 листопада 2018, 08:44
Вечір Docudays UA із Lutsk Night Cinema

У суботу, 24 листопада, Проект Lutsk Night Cinema запрошує кіноманів на вечір документального кіно XV Мандрівного Docudays UA, який відбудеться в Молодіжному центрі Волині (вул. Градний узвіз, 5).

Початок – о 18:00.

Цьогоріч учасники будуть дивитися й обговорювати фільми:

  1. "Проект "Бабця" (реж. Балінт Ревес - Угорщина, Великобританія) - це семирічна історія-дослідження про те, як три онуки розпитують своїх бабусь про минуле і в якийсь момент вирішують організувати їм зустріч. Одна з них - англійська шпигунка, інша - танцівниця з нацистської Німеччини і третя - угорка-комуністка, котра пережила Голокост. Фільм про цінності і табуйовані теми, а також - зв'язок поколінь.
  2. "Коли я чую спів птахів" (реж. Тріне Валлевік Гобюрґ - Норвегія) - анімація-розповідь про кот-д'івуарських дітей, які змушені були покинути свою країну через війну, що розгорілася після президентських виборів 2010 року. Шість років потому діти обговорюють свої надії та мрії про майбутнє.
  3. "Смерть дитини" (реж. Лассе Баркфорс, Фріда Баркфорс - Данія, Швеція, США) - дослідження життя батьків, які спричинили смерть власних дітей. Цей фільм охоплює багато різних життєвих ситуацій, коли стається трагедія, і в ній хтось винний. Однак у тому, що зробили ці батьки, є щось, що викликає певне соціальне обурення й осуд. Бо що це за батьки, які можуть забути немовля у машині?

ВХІД ВІЛЬНИЙ

ВХІД на кінопоказ ВІЛЬНИЙ

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності.

Про всі покази Фестивалю стежте за інформацією на офіційній сторінці у Facеbook - https://www.facebook.com/DocudaysUAVolyn/, а також на сайті Мандрівного Docudays UA - http://travelling.docudays.ua/…/volyn-…/all-cities/all-days/

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб».

Партнери показу-відкриття – Палац культури міста Луцька, департамент культури Луцької міської ради.

Організатори Мандрівного фестивалю Docudays UA – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, Кампанія проти дискримінації.

Надрукувати
мітки:
коментарів