Поділитись:

Пільговий проїзд для студентів обійдеться Луцьку майже у 20 мільйонів

Четвер, 22 листопада 2018, 10:05

У Луцьку керівники міста обговорили зі студентами питання пільгового проїзду у маршрутних таксі.

Зустріч керівників міста з представниками Молодіжної ради Луцька та ГО “Студентська рада Волині” відбулася вчора, 21 листопада, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

В обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик, представники Молодіжної ради та студентства.

Нагадаємо: луцькі студенти вимагають від міської влади зниження ціни проїзду для них на 50 %, тобто, щоб вона становила 2,5 грн. Окремі молоді люди навіть погрожували акціями протесту.

Григорій Недопад повідомив, що з 1 січня 2016 року будь-які пільги на рівні держави, що стосуються транспортних перевезень, були анульовані. На місцеві бюджети покладено відшкодування пільг не лише за перевезення, а й на освітню, медичну галузь. Він додав, що студенти мають можливість їздити в електротранспорті за 1 грн. 

Радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що пільгового проїзду у маршрутних таксі для студентів у Луцьку ніколи не було. Він додав, що у місті близько однієї тисячі студентів денної форми навчання та майже 4,5 тис студентів-заочників. Тобто якщо студенти денної форми навчання матимуть пільгу та будуть сплачувати за проїзд 2,5 грн, з міського бюджету доведеться покрити пільгу в в сумі понад 19 млн грн.

“20 мільйонів гривень – це значна сума, але варто правильно розставляти пріоритети. Ці гроші можна спрямувати на проведення капітального ремонту у парку 900-річчя Луцька, облаштування нових скверів, відпочинкових зон або на інші нагальні потреби”, – наголосив Ігор Поліщук.

Під час дискусії представники міської влади акцентували на тому, що кошти платників податків, які й наповнюють міський бюджет, повинні бути спрямовані на розвиток міста та громади. До того ж, зараз у Луцьку триває реалізація програми оновлення міського комунального транспорту, в рамках якої буде придбано 30 нових тролейбусів із Європи та оновлено контактну мережу, аби покращити якість надання перевезень міським комунальним транспортом.

Студенти планують звернутися до профільних міністерств з проханням надати роз’яснення стосовно механізму надання пільг на проїзд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд в луцьких маршрутках може здорожчати до кінця року

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
08 березня 2024
05 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024
15 січня 2024