Поділитись:

Бути чи не бути: у Володимирі прояснили ситуацію зі "штучною ниркою"

П'ятниця, 23 листопада 2018, 02:27

20 листопада під час громадських обговорень проекту бюджету міста на 2019 рік. В головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Олександра Клачука поцікавились, чи дійсно апарат для гемодіалізу з лікарні передадуть на Схід.

Про це інформує БУГ.

Як розповів Олександр Клачук, сьогодні в лікарні можна встановити безкоштовно новий апарат для гемодіалізу.

“На Волині є дві світових фірми, які надають такі послуги. 80 відсотків всіх відділень в області обслуговують ці фірми. То навіщо старий апарт, якщо нам можуть встановити безкоштовно новий?  Справа тоді тільки у розхідниках”, – зазначив Олександр Клачук.

Головний лікар розповів, що апарат, який зараз знаходиться у відділені, потребує обслуговування. Але ті фірми, які представлені в області, цього зробити не можуть.

“Це дуже складний технологічний процес. Ви ж не берете запчастину від Жигуля і не ставите її на Мерседес?”, – акцентував Клачук. 

Як розповіли присутнім, питання встановлення нового апарату вже попередньо обговорене. За Володимир-Волинським ТМО залишається створення відділення та виділення приміщення, а також підготовка персоналу. Апарат нададуть безкоштовно, а згідно певної програми розхідниками лікарню забезпечуватиме область.

Як зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, сьогодні невирішеним залишається лише питання кадрове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОДА придумали, де взяти гроші на зарплати медиків і освітян

Надрукувати
мітки:
коментарів