Поділитись:

Увесь Луцьк незабаром побачить ставлення мерії до автовців, – Андрій Покровський

П'ятниця, 23 листопада 2018, 20:00
Увесь Луцьк незабаром побачить ставлення мерії до автовців, – Андрій Покровський

На найближчій сесії Луцької міської ради лучани зможуть побачити ставлення міської ради до програми забезпечення житлом атовців і до самих учасників програми. Про це 23 листопада в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний Погляд.LIVE» повідомив депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

Гості обговорювали питання виконання програми співфінансування житла учасникам АТО. «Міська рада не в повній мірі фінансує програму. Чотири мільйони гривень на сьогодні недофінансовано. Я спрямував 1 мільйон гривень власних коштів, аби більше учасників АТО могли нею скористатися. Але для того, щоб ці кошти були використані, зі сторони міської ради має бути спрямована така ж сума. Це як мінімум. Виділення мною цього мільйона буде стимулювати владу міста виконувати зобов’язання, які вони брали на себе. 25 листопада буде проходити сесія міської ради і тоді не тільки я, але і все місто зможе побачити реакцію міської влади і відношення до цієї програми та її учасників. Зараз жодних рішень не прийнято. Але у ЗМІ була інформація про те, що Григорій Пустовіт обіцяв виділити ніби то 1 млн гривень», - зазначив депутат.

Нагадаємо, що на програму співфінансування житла учасникам АТО обіцяли 11 мільйонів гривень, а виділили лише 6. У 2017 році з ініціативи депутата Андрія Покровського було прийнято Положення про пайову участь забудовників в новій редакції, згідно якого розмір пайової участі для забудовників багатоквартирних будинків був піднятий з 1,5% до 3%. Також цим проектом передбачено, що 50% отриманої від пайової участі суми направлять на програму придбання житла для атовців на умовах фінансування 50% на 50%.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів