Поділитись:

Правила для фото на документи можуть змінити через віру

Субота, 24 листопада 2018, 10:08
Правила для фото на документи можуть змінити через віру

Правила фотографування на документи в Україні можуть змінитися. Відповідне питання обговорили 23 листопада під час наради Міністерства внутрішніх справ за участю представників мусульманської спільноти.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У міністерстві сповістили, що до них тривалий час надходили численні звернення щодо проблемних питань, з якими стикаються представники різних віросповідань. Питання стосувались фотографування для оформлення документів, що посвідчують їх особу, зокрема паспортів громадянина України та паспортів для виїзду за кордон, посвідок на постійне або тимчасове проживання та посвідчень біженців або осіб які потребують додаткового захисту тощо.

«Ми повинні зробити все, щоб надати можливість особам, які належать до різних релігійних течій і конфесій, фотографуватися на документи без уразливості їхніх релігійних переконань. Вирішення цього питання в масштабах України лежить виключно в площині зміни стандартів»,– сказала заступник голови МВС Тетяна Ковальчук.

У свою чергу очільник Державної міграційної служби Максим Соколюк додав, що МВС разом з Державною міграційною службою налаштовані на залагоджування проблеми. За його словами, єдиним шляхом її вирішення є зміна стандарту.

Результатом обговорення стало звернення МВС і ДМС до держпідприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» з проханням переглянути стандарти фотографування на документи – це питання вже включене в план роботи інституту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Без черг на паспортний контроль: аеропорти впровадять системи розпізнавання осіб

Надрукувати
мітки:
коментарів