Поділитись:

Відповіли, чи є у Луцьку вільні земельні ділянки

Неділя, 25 листопада 2018, 08:30
Відповіли, чи є у Луцьку вільні земельні ділянки

Нині у Луцькій міській раді розробляють землевпорядну документацію щодо шести земельних ділянок комунальної власності.

Чи є в місті земля для воїнів АТО обговорювали в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд. LIVE» 23 листопада.

Однак земельні ділянки, щодо яких ведеться збір документів, не для житлового будівництва. Зокрема, ці землі на вулиці Електроапаратній (для будівництва та обслуговування складських приміщень), Ветеранів (для будівництва закладів торгівлі та громадського харчування), Клима Савури (для будівництва та обслуговування стоянки транспортних засобів) та три ділянки на Конякіна (для будівництва та обслуговування стоянки транспортних засобів, транспортних споруд). Після розробки документації ділянки виставлять на аукціон, йдеться у відповіді на запит «Конкурента».

На запитання ведучої, чи пропонує влада землю для воїнів АТО, Голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський відповів:

«Луцьким атовцям взагалі не пропонують (земельні ділянки). Раніше була земельна ділянка у Баївській сільській раді. Сказали, що це буде під 100 атовці, напишіть чергу. Але була умова в тому, що місто має погодитися провести комунікації до тої земельної ділянки, зробити дорогу. А сільська рада на себе брала зобов’язання провести світло, воду. Як результат, місто порахувало, що це коштуватиме 7 мільйонів і відмовилися від цього».

Олег Кобилинський наголосив, що важливо, аби зазначені ділянки були продані через аукціон, адже тоді половина від цієї суми має надходити на програму забезпечення житлом атовців.

"Якщо земля треба можновладцям, то вона є. А якщо офіційний запит, або запит атовця, то її немає", - додав Андрій Дяченко, керівник Волинського осередку «Національного корпусу».

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
06 грудня 2023
26 жовтня 2023
23 жовтня 2023
21 жовтня 2023
12:03
11 вересня 2023
01 вересня 2023
16 серпня 2023