Поділитись:

Місяць наближається до Землі: науковці розповіли про наслідки зіткнення

Неділя, 25 листопада 2018, 06:33
Місяць наближається до Землі: науковці розповіли про наслідки зіткнення

Дослідники дали прогноз, що змусив понервувати навіть найстійкіших. 

Вчені встановили, що з кожним роком Місяць наближається до Землі приблизно на 1 сантиметр, – розповідає ZNAJ.UA

Якщо швидкість наближення природного супутника нашої планети такою і залишиться, через 65 млрд років він впаде на Землю. Деякі дослідники переконані, що фатальний день може настати значно раніше.

Відповідно до фізичних законів Всесвіту, Місяць не може впасти на Землю, оскільки в момент максимального наближення земна гравітація розірве природний супутник на шматки, а найбільші з них почнуть падати у вигляді величезних метеоритів. Вчені підкреслили, що нерозірваний Місяць падати на Землю не буде, так як вмираюче Сонце перетвориться на білого карлика і знищить нашу планету набагато швидше природного супутника.

Якщо ж Місяць наблизиться до Землі швидше, ніж припускають вчені, припливи і відливи в океанах будуть катастрофічно збільшуватися, а хвилі - досягнуть кількох сотень метрів у висоту. Стихія такої сили здатна змити фактично всі континенти. Через якийсь час, вся вода на нашій планеті збереться в одну гігантську хвилю. Вчені відзначили, що цей процес буде нагадувати сцену з фільму "Интерстеллар".

Природний супутник нашої планети зіткнувся з астероїдом минулого місяця. Як результат, почали відбуватися катаклізми. Ця подія може поставити під сумнів майбутнє людства.

До того ж, учені давно довели, що природний супутник нашої планети безпосередньо впливає на хід фізичних процесів на Землі. У разі віддалення Місяця на велику відстань, океани з часом перемістяться до полюсів і затоплять деякі країни. 

Через відсутність природного супутника наша планета прийме положення Урану – «ляже набік», від чого зміна дня і ночі буде відбуватися раз на півроку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA спільно з українськими винахідниками запустило ракету-носія (відео)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів