Поділитись:

«Луцьктепло» підганяють у виплаті 23-мільйонного боргу

Понеділок, 26 листопада 2018, 13:05
«Луцьктепло» підганяють у виплаті 23-мільйонного боргу

ТзОВ «Тепелен» хоче, аби  з бюджету міста вже в листопаді їм надійшов перший платіж в сумі 690 тисяч гривень,  інакше вони подадуть позов до суду на стягнення  додаткових 12 мільйонів гривень.

Хоча за умовами мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» та фірмою «Тепелен», на якій наполягала міська влада, комунальне підприємство за графіком мало б почати виплачувати 23 мільйони гривень боргу з січня. Про це йшлось 26 листопада під час засідання «бюджетної» комісії.

Директор ДКП  «Луцьктепло» Валентина Малютіна зазначила, що мирова угода набере чинності після затвердження господарським судом. Вона також додала, що коштів, аби почати платити з листопада, в підприємства немає, єдина надія на бюджет міста.

«Вони наполягають на тому, щоб ми починали платити незалежно від рішення суду… Їхня мотивація єдина – якомога більше, якомога швидше. Якщо ми не погоджуємось на листопад, то позов на 12 мільйонів не відкликається», – сказала Валентина Малютіна.

Депутатська комісія назвала такі вимоги шантажем з боку «Тепелен». Адже, як пояснювали на сесії, затвердження мирової угоди було додатковою умовою, що не буде жодних санкцій та додаткових стягнень.

Депутат Сергій Була поцікавився, чому постало питання про можливість стягнення додаткових коштів, а саме 12 мільйонів гривень. Втім Валентина Малютіна чітко відповіла, що це питання вирішувалося не на її рівні.

«Ми ж всі прекрасно розуміємо, що ні Валентина Малютіна, ні «Луцьктепло» не має до цього відношення, ці домовленості були на вищому рівні. До того ж яким же це боком до цих переговорів був депутат та радник міського голови Ігор Поліщук. Цей депутат не ходить на засідання «бюджетної» комісії,  і цікаво, хто делегував його туди? Невже немає відповідного заступника з цього питання, чому Недопад (перший заступник Луцького міського голови, – К.) цим не займався, а депутат. То давайте ми всі з вами будемо проводити такі переговори», – сказав депутат Павло Данильчук.

Депутати погодилися, що фірма таким чином шантажує «Луцьктепло»  можливістю стягнути додаткову суму.

Врешті депутати не підтримали проект рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котельня і мирова угода з "Тепеленом" – це одні й ті самі люди, - директор "Луцьктепла"

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
18 січня 2024
12:50
11 листопада 2023
10 листопада 2023
10:30
04 листопада 2023
31 жовтня 2023
21:15
12 червня 2023