Поділитись:

"Забирайтеся з України", – Порошенко передав Путіну повідомлення

Середа, 28 листопада 2018, 15:36
«Забирайтеся з України», – Порошенко передав Путіну повідомлення

Президент України Петро Порошенко вкотре закликав Росію піти з України.

Глава держави висловив сподівання, що на саміті Великої двадцятки (G20) Президент США Дональд Трамп звернеться з цим закликом до Президента Росії Володимира Путіна, – йдеться на сторінці Адміністрації Президента. 

«Є дві версії. Перша – це Нормандський формат, Мінські угоди, деескалація ситуації в Азові, деокупація Криму та багато іншого. Але можна зробити це коротше і в кількох словах: «Забирайтеся з України, містер Путін», сказав Петро Порошенко, відповідаючи на питання, чи очікує він, щоб лідер США доніс російському Президенту позицію щодо України.

Президент також нагадав про свої попередні зустрічі з Трампом та підкреслив, що отримав тверду позицію про його підтримку суверенітету, територіальної цілісності України та  боротьби за свободу та демократію.

«І в цій ситуації я розраховую на США», – сказав Порошенко. 

Він також зауважив, що як один із можливих варіантів підтримки України може бути захід кількох суден НАТО в Чорне море, бо це мета глобальної безпеки.

Зі слів Президента, може обговорюватися питання, які країни можуть надати такі судна, але це мають бути країни НАТО, аби більше не дозволити Росії діяти таким чином.

Президент також наголосив, що запровадження воєнного стану в декількох областях України має на меті захист, і наша держава не має наміру вдаватися до військових дій, спрямованих проти будь-кого.

«Ми лише будемо краще підготовлені до захисту нашої країни», – підкреслив Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, що відбуватиметься під час воєнного стану

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
09 квітня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
25 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
27 січня 2024