Поділитись:

Луцьк – серед лідерів за кількістю хворих на грип та ГРВІ

Середа, 28 листопада 2018, 11:47
Луцьк – серед лідерів за кількістю хворих на грип та ГРВІ

На Волині з початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ перехворіли понад 35 тисяч волинян.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

На сьогодні захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на Волині перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону. Кількість хворих ГРВІ за останній  тиждень зменшилась на 200 осіб і становить 4800. Наразі захворюваність нижче епідемічного порогу на 27 %.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано в жодному районі області, проте найвищі рівні захворюваності зафіксовано в Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах та в Луцьку.

Серед хворих переважають діти до 17 років – понад 70 %. Серед них найбільше хворіють школярі. Минулого тижня у зв’язку із перевищенням 20 % рівня відсутності дітей по хворобі закрили 4 навчально-виховних заклади області: 3 – в Шацькому районі та 1 – у Турійському районі.

Кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» зменшилася на 15 % і за останній тиждень становила понад 80 осіб, проти 96 попереднього тижня, з них 70 % – діти.

Медики нагадують, що найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення. Найкращий час для проведення вакцинації – це час до  початку епідемії, щоб імунітет навчився боротися з новими штамами вірусу, а на це йому потрібно від 7 до 14 днів. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні. Щепитися можна в закладах охорони здоров’я по місцю проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинь надійшла перша партія вакцин від грипу (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів