Поділитись:

Путін заявив, що інцидент у Керченській протоці – провокація Порошенка

Середа, 28 листопада 2018, 15:05

Президент Росії Володимир Путін назвав захоплення українських кораблів у Керченській протоці "невеликим інцидентом" та звинуватив Україну в провокаціях.

Про це він заявив на 10 щорічному інвестиційному форумі ВТБ Капітал "Росія кличе!", – повідомляє ТСН.

"Що стосується цього інциденту в Чорному морі. Це провокація, безумовно. Провокація, яка організована чинною владою напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року. Рейтинг чинного президента, по-моєму, знаходиться десь на п'ятій сходинці, у нього є шанси не увійти навіть до другого туру, тому потрібно щось робити, щоб ситуацію загострити і створити непереборні перешкоди для його конкурентів насамперед з опозиції", – сказав він.

Президент РФ заявив, що це просто "прикордонний інцидент не більше того".

"А зараз невеликий інцидент в Чорному морі – і ввели військовий стан в країні. Ну явно напередодні виборів все це робиться. Абсолютно очевидний факт. А що було в 2014 році, коли Крим вирішив приєднається до Росії. Це ж зовсім інша історія, масштабна. Або важкі події ... війни в Україні на південному сході з застосуванням з боку урядових військ танків, важкої артилерії і авіації. І жодного воєнного стану не вводилося", – додав Путін. 

Нагадаємо: вранці 25 листопада проти корабля ВМС ЗС України під час виходу з Керченської протоки катери Прикордонної служби ФСБ РФ застосували зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів