Поділитись:

"Євробляхи" не забиратимуть в армію

Четвер, 29 листопада 2018, 19:34

У Міністерстві оборони України назвали фейком поширювану в соціальних мережах інформацію про підготовлювану конфіскацію автомобілів з європейськими номерними знаками для потреб армії в областях, де оголошено військовий стан.

Про це повідомив прес-секретар Міноборони Олексій Чорнобай, – повідомляє 24 телеканал. 

"У деяких ЗМІ та стрічках соцмереж з'являються неіснуючі і відверто абсурдні за своїм змістом нібито "накази, директиви та розпорядження" від керівництва Міністерства оборони України. Однією з цих нісенітниць є нібито "наказ Міністра оборони України" щодо компенсації нестачі автомобільного транспорту в Збройних силах за рахунок авто на іноземній реєстрації, власники яких не розмитнили свій автотранспорт", – сказав він.

"Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що всі ці нібито" офіційні документи" і "накази", які нібито мають підписи військового керівництва Міноборони і Збройних сил України, не існує і є черговими фейками", – заявили в Міністерстві. 

Авторство цих чуток у Міноборони приписують Російській Федерації.

"Мета цих фейкових повідомлень, виготовлених спецслужбами РФ і контрольованою ними "фабрикою тролів", цілком зрозуміла – посіяти панічні настрої серед українців у зв'язку з оголошенням воєнного стану в певних областях нашої держави", – сказав Чорнобай.

Відзначимо, напередодні в соцмережах з'явилася "копія" нібито наказу Міноборони про конфіскацію автомобілів для потреб армії. При цьому в самому тексті "міністр оборони" виглядав нерішуче – "наказував", а в дужках – "пропонував". Крім того, в розповсюджуваному документі були заретушовані ім'я та прізвище "міністра", але залишилися незаретушованими посада і підпис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон в дії: за чотири дні розмитнили 15 "євроблях"

Надрукувати
мітки:
коментарів