Поділитись:

Науковці назвали продукти, які викликають рак

П'ятниця, 30 листопада 2018, 01:02
Науковці назвали продукти, які викликають рак

Експерти перерахували продукти, вживання яких після проведення наукових досліджень пов’язують з появою онкологічних захворювань.

Список продуктів, які підозрюються у причетності до розвитку раку, опублікував американський ресурс The truth about cancer, – повідомляє ZIK. 

Попкорн. Вчені стверджують, що в олію, в якій смажать попкорн, додають штучні ароматизатори. Вони виділяють в процесі готування пари, що містять токсичну для організму речовину діацетил.

Консерви. Фахівці вважають, що краще купувати морожену їжу, ніж їсти консерви. Ємності і кришки консервованих продуктів виділяють бісфенол-А. В дослідах зі щурами цей хімікат викликав генетичні зміни клітин головного мозку.

М’ясо-гриль. М’ясо при приготуванні на грилі змінює свою молекулярну структуру. При цьому вивільняються гетероциклічні ароматичні аміни, які є канцерогенами.

Соління, копченості, маринади. Всі ці продукти містять у собі консерванти, які додаються для продовження терміну придатності. Консерванти мають властивість накопичуватися в організмі і повільно призводити до несприятливих змін на клітинному рівні.

Газовані напої. Зі слів медиків, в такі напої виробники додають високофруктозний кукурудзяний сироп, барвники і ряд інших хімічних речовин, що дозволяють надати бажаний смак, аромат і колір. Подібні добавки провокують різні порушення кишкової мікрофлори і збільшують жирову масу, сприяючи розвитку запалення.

Біла мука. Надмірне споживання продуктів, що містять білу муку, підвищує резистентність (несприйнятливість) організму до інсуліну, який допомагає боротися з раковими клітинами.

Червона магазинна риба. У комерційному рибництві дуже розвинене використання антибіотиків та інших добавок для швидкого росту риби. Поїдаючи такий продукт, ми ризикуємо отримати чималу дозу потенційно небезпечних хімічних речовин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-9 продуктів, які зроблять вас щасливішими

Надрукувати
мітки:
коментарів