Поділитись:

Перинатальний центр на Волині – під загрозою затоплення

Четвер, 29 листопада 2018, 14:04

Голова Волинської обласної адміністрації Олександр Савченко розповів про відсутність планування населених пунктів та про те, як це може впливати у подальшому.

Під час засідання Волинської Ради Регіонального розвитку 29 листопада він зауважив, що Волинський обласний перинатальний центр будується біля 20 років, але там досі є чимало роботи.

«І ще одне, на що я хочу звернути увагу сільських голів. Він проектувався, коли ще практично не було Липин у тому вигляді, в якому вони є сьогодні. А коли я кажу, що у нас немає абсолютно ніякого архітектурного планування будь-яких населених пунктів, це не просто слова – це серйозна справа», – перенонаний голова ОДА.

Також від пояснив, що на сьогодні Липини стали вищі за Луцьк тому, що територія здавалася безсистемно, будувалося все без певних прорахунків.

«Обласний перинатальний центр став нижчий, ніж територія Липин і він зараз під загрозою затоплення. Реального. І вже був раз затоплений. Тому ми зупинили його будівництво, думаємо, що робити далі. Зносити нереально тому, що там вже божевільні гроші вкладені. З іншого боку, як віддвести воду? Сьогодні постало це питання. Ось вам і відсутність планування хоча би на декілька десятків років уперед», – розповів Олександр Савченко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відомо, коли у Луцьку відкриють перинатальний центр

Надрукувати
мітки:
коментарів