Поділитись:

В Україну не пускатимуть чоловіків-росіян

П'ятниця, 30 листопада 2018, 13:36

Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60-ти років за незначним винятком.

Винятком буде здійснення гуманітарної місії, як-от прибуття на похорон, – пише Українська правда. 

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що його відомство переведено в 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією й анексованим Кримом посилено.

"Обмежено в'їзд іноземців – передусім громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі", – заявив він.

"Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує", – уточнив Цигикал.

"У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон и чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо", – додав голова Прикордонної служби.  

Президент Петро Порошенко уточнив, чи це "заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році". Цигикал ствердно кивнув.  

"Тобто ще раз: чоловіча стать, 16-60 (років), застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції", – наголосив Порошенко.  

"І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин, на затвердження", – заявив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів