Поділитись:

На кордоні з Угорщиною з’явилося кладовище "євроблях" (фото)

П'ятниця, 30 листопада 2018, 14:56

Біля КПП "Лужники-Берегшурань" з угорської сторони утворилося "кладовище" з автомобілів на єврономерах, кинутих українськими власниками.

Деякі з автомобілів вже розграбовані, – повідомляє 24 телеканал. 

На "кладовищі" є автомобілі різних типів – від малолітражок до мікроавтобусів. На більшості з них – угорські або польські номерні знаки, є і німецькі. На деяких видно пряме втручання грабіжників або вандалів: розбите скло, зняті колеса, кермо, вирвана з коренем панель приладів тощо. 

"Машини у кафе Hatar або просто в полі водії залишають давно. Зазвичай на кілька днів. Наприклад, якщо з документами не все в порядку. Але деякі, бачу, стоять роками. Їх і розбирають на запчастини. Хто це робить – невідомо, можливо, місцеві. Хоча й дивно, адже поруч будівля прикордонної поліції, все проглядається камерами. Але стоянка нелегальна, тому ніхто не стежить", – розповів перевізник Іштван з Берегового, який перетинає кордон практично щодня.

Наразі вказане число автомобілів збільшилося до майже сотні. Цілком можливо, що це пов'язано з новими законами, які ліквідували можливість для українців безкоштовно завозити автомобілі з іноземною реєстрацією в режимі транзиту.

До цього стало відомо, що жителі прикордонних районів Закарпатської області кидають придбані на території Європейського Союзу автомобілі за кордоном і йдуть додому пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні пояснили, як і за що штрафуватимуть "євробляхарів"

Надрукувати
мітки:
коментарів