Поділитись:

За три тижні на Волині через кір призупиняли навчання в 12-ти школах

Субота, 01 грудня 2018, 14:00

Україна зараз перебуває в другій хвилі захворюваності на кір.

На сьогодні зареєстровано майже 1800 випадків кору, із них 70 % – діти. Про це у програмі «Тема дня» телеканалу «UA:Волинь» повідомила Лариса Дудковська, заступниця директора обласного лабораторного центру МОЗ України.

Із її слів, на Волині трохи вищий рівень захворюваності у Луцькому районі і в Луцьку. Тому в деяких навчальних закладах або в окремих класах призупиняють навчання.

«За останні три тижні призупинялося навчання у 12 навчальних закладах Волині. За останні тиждень було три класи у трьох НВЗ (№ 2, 4, 22) Луцька. Один клас у школі Гіркої Полонки Луцького району. Зараз – школа в Радомишлі Луцького району», - розповіла Лариса Дудковська.

Також вона повідомила, що зараз на Волині з’явилася можливість отримувати щеплення для дорослих. Зокрема було організоване масове щеплення працівників заводу «Кромберг енд Шуберт». 

Заступниця директора лабораторного центру зауважила, що МОЗ рекомендує українцям перевіряти свої карти щеплень. Адже тільки дві дози КПК захищають від кору впродовж життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кір атакує: на Волині зростає кількість хворих (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів