Поділитись:

У Луцькраді працювали над стратегічними цілями розвитку міста

П'ятниця, 30 листопада 2018, 20:30
У Луцькраді працювали над стратегічними цілями розвитку міста

У Луцькраді повторно розглянули та обговорили стратегічні цілі розвитку Луцька до 2030 року.

Розпочали роботу з обговорення трьох стратегічних цілей, які були раніше запропоновані депутатом Луцькради Андрієм Покровським.  Обговорення цілей відбулося на засіданні комітету зі стратегічного планування розвитку міста Луцьк.

Член комітету стратегічного планування, політолог Михайло Наход запропонував розпочати роботу із обговорення цих трьох цілей, а саме:

  • відкритість влади, підтримка та розвиток місцевого бізнесу;
  • сучасне міське господарство; 
  • комфортні умови для життя та розвитку лучан і гостей.

Відтак члени комітету взялися за роботу та пройшлися по кожній стратегічній цілі та її наповненню. Правки були як незначні, наприклад, розділові знаки, так і важливі, які впливали на суть певної пропозиції.

Для прикладу, в першій цілі, що стосується розвитку місцевого бізнесу, йшлося про залучення інвесторів з числа відомих світових брендів. Окремі члени комітету не розуміли, чому написано про залучення саме відомих світових, а не, скажімо, закордонних.

Втім  Михайло Наход та помічник депутата Андрія Покровського Андрій Маруняк вичерпно роз’яснювали всі пункти із трьох стратегій, до яких були запитання.

«Якщо ми поставимо за ціль залучати саме світові бренди,  то ми будемо до цього прагнути. До того ж нам варто  спробувати залучити хоча б один відомий світовий бренд, а всі інші підтягнуться», – пояснив Михайло Наход.

Чимало обговорень було й по другій стратегічній цілі – сучасне міське господарство. Багато думок викликав один з пунктів, а саме покращення екологічного стану міста та популяризація культури роздільного збору сміття. Члени комітету вирішили, що краще буде прописати не «популяризації культури», а «забезпечення роздільного збору сміття».

Також  були правки й по третій стратегічній цілі та її пунктам. Загалом назву цілі трохи скоротили, переназвавши «Комфортні умови для лучан та гостей міста».

Внесенні членами комітету правки опрацюють, і текст стратегічних цілей із озвученими на засіданні правками розішлють ще раз для ознайомлення членам комітету.

Заступник директора департаменту, начальник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Сергій Омельчук розповів ІА «Конкурент», що стратегія розвитку міста Луцьк – це документ, який розроблюють на найближчі десять років. Відтак не варто поспішати з його затвердженням  на сесії Луцькради. Із його слів, комітет збереться ще на одне засідання, на якому опрацює вже проговорені стратегічні цілі ще раз.

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024