Поділитись:

Розповіли, де в Луцьку ловитимуть курців

Понеділок, 03 грудня 2018, 11:30

Більш ніж 150 адміністративних протоколів склали інспектори департаменту муніципальної варти Луцька з початку листопада на громадян, які курили в заборонених для цього місцях.

Найбільше порушників інспектори виявляли на автостанції №1, що на вулиці Конякіна, зупинках громадського транспорту та поблизу закладів освіти міста.  Про це йшлось в повідомлені на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти.

Начальник департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська розповіла для ІА «Конкурент», що подібні рейди інспектори департаменту проводять давно. Також вони неодноразово наголошували на необхідності табличок про заборону куріння.

«Дуже часто звертаються до нас мешканці зі скаргами на те, що й в під’їздах курять. Ця наша функція була завжди і є незмінна. Просто зараз ми приділили велику увагу цьому напрямку. Особливо такі речі (куріння в заборонених для цього місцях, – К.) відбуваються біля навчальних закладів. Зокрема є такі школи, які межують з коледжами та ПТУ, де навчаються дорослі, в яких школярі беруть цигарки», – розповіла Юлія Сиротинська.

Відтак, щоб подібних моментів не виникало, інспектори часто роблять рейди такими місцями. До слова, нещодавно «ловили» курців і на луцькій автостанції. Адже в департамент муніципальної варти почали надходили скарги від людей, які, чекаючи разом з дітьми свій автобус, мали чималий дискомфорт через дим від цигарок курців.

Юлія Сиротинська зазначила, що люди реагували по-різному на зауваження муніципалів не курити: старші гасили цигарку, а молодші ігнорували прохання і докурювали.

Втім, зі слів Юлії Сиротинської, подібні рейди будуть продовжуватись й надалі, а особливу увагу інспектори звертатимуть першочергово на зупинки громадського транспорту, навчальні заклади, автостанції та залізничний вокзал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шокує: показали легені 30-річного курця (фото 18+)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів