Поділитись:

На Волині ринок праці виходить з "тіні"

Понеділок, 03 грудня 2018, 12:37
На Волині ринок праці виходить з «тіні»

Волинські працедавці у листопаді 2018 року поінформували органи ДФС про понад 7 тисяч нових найманих працівників. Така кількість новоприйнятих найманих працівників лише протягом одного місяця свідчить про вагомий ефект від заходів з детінізації праці фахівців ДФС та Держпраці.

Про це наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Якщо взяти до уваги, що протягом останніх місяців фахівці ДФС спільно з представниками Держпраці системно працюють у напрямку детінізації відносин у сфері зайнятості, тенденція до збільшення кількості офіційно працевлаштованих осіб – очікувана. Тож, ми рекомендуємо роботодавцям та найманим працівникам будувати свої стосунки винятково у правовому полі, з оформленням трудових відносин та сплатою всіх визначених законом платежів», –наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що, виконуючи вимоги уряду, фіскали спільно з представниками Держпраці не лише роз’яснюють вимоги закону у сфері зайнятості, а й за наявності підстав проводять контрольно-перевірочні заходи.

«Саме на працедавців закон покладає обов’язок здійснювати усі передбачені відрахування із заробітної плати. Не виконуючи свої зобов’язання, роботодавці наражають себе на штрафи, а найманих працівників позбавляють соціальних гарантій. Така практика не має права на існування у суспільстві, яке прагне належати до цивілізованих та демократичних країн. Європейський добробут заснований на взаємній відповідальності кожного платника за стан справ у державі», – підкреслила Світлана Савчук.

У ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що порушення вимог податкового законодавства та не укладення трудових договорів з найманими працівниками своїм наслідком має застосування штрафних санкцій. 

Працедавці повинні врахувати, що фактичний допуск одного найманого працівника до роботи без трудового договору передбачає штраф 111 690 гривень. Якщо має місце не нарахування та несплата передбачених законом податкових платежів, то це також тягне накладення штрафів.

Надрукувати
мітки:
коментарів