Поділитись:

Назвали найавтономніший смартфон на Android

Понеділок, 03 грудня 2018, 21:03
Назвали найавтономніший смартфон на Android

Флагманським смартфоном на базі операційної системи Android 2018 модельного року, який володіє кращим на ринку показником автономності, виявився Mate 20 виробництва компанії Huawei.

Новинка від китайського вендора здатна пропрацювати від однієї підзарядки майже 14,5 годин. За цим показником апарат майже на чверть випереджає субфлагманский iPhone XR, який заслужив почесне друге місце у загальному заліку, – інформує itechua.com

Завоювати перше місце Huawei Mate 20 вдалося завдяки кільком складовим.

По-перше, ємність акумулятора Mate 20 дорівнює 4000 мАг. Незважаючи на те, що цей показник далекий від рекордних, він значно вищий, ніж у більшості розробок конкурентів.

По-друге, Mate 20 – перший Android-смартфон, що працює на базі 7-нанометрового процесора Kirin 980, найенергоефективного мобільного чіпа з тих, що коли-небудь встановлювалися в апарати під управлінням ОС від Google.

Але не можна не відзначити і роль штучного інтелекту, що лежить в основі штатних функцій, що відповідають за контроль енергоспоживання. Завдяки цьому апарат витрачає істотно менше енергії в тих же сценаріях використання, ніж смартфони сторонніх виробників.

І, по-третє, завдяки тому, що апаратна та програмна складові смартфона створюються з оглядом один на одного, Huawei вдалося досягти видатних успіхів в галузі оптимізації. Подейкують, що в цьому китайці перевершили навіть Apple, яка завжди робила ставку саме на високу ефективність роботи харда і софта своїх пристроїв.

Huawei Mate 20 був представлений в жовтні 2018 року. Апарат отримав 6,53-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD, процесор Kirin 980 і 6 ГБ оперативної пам’яті. Програмну основу смартфона становить оболонка EMUI 9.0, побудована на базі Android 9 Pie. Крім того, є підтримка NFC, ряд «розумних» режимів управління продуктивністю та енергозбереженням, а також широкі можливості щодо конфігурації яскравості і насиченості дисплея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНазвали найпопулярніші бренди смартфонів у світі

Надрукувати
мітки:
коментарів