Поділитись:

«Доступний театр для пенсіонерів»: лучани дивилися "Наталку Полтавку" (фото)

Понеділок, 03 грудня 2018, 18:33

У Луцьку пенсіонери безплатно відвідали театр у межах соціально-культурного проекту Громадянського Руху «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

2 грудня у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у рамках проекту «Доступний театр для пенсіонерів» вони переглянули виставу «Наталка Полтавка» за твором Івана Котляревського, – пише "Район.Луцьк".

Зі слів організаторів, ця ініціатива має на меті зробити театральне мистецтво доступнішим для однієї з найбільш соціально незахищених категорій населення. Цього разу «СВІДОМІ» запросили на виставу 65 пенсіонерів.

Як розповів координатор проекту Євгеній Мікоян, ця ініціатива виникла з розвитком «Доступного кінотеатру для пенсіонерів», який вже майже рік реалізовують «СВІДОМІ». А саме – з безкоштовних кінопоказів спільно з РЦ «Промінь» та мережею кінотеатрів MULTIPLEX. Першим фільмом, який пенсіонери переглянули в рамках проекту, була біографічна драма про Вінстона Черчилля – «Темні часи».

Ідея громадської організації долучити ще й театр виникла у жовтні. Допомагає в її реалізації місцевий драмтеатр.

«На жаль, українських кінофільмів наразі виходить не багато, а підтримувати український продукт та розвивати його потрібно. Театр – це найкращий спосіб показати цю підтримку», – сказав Євгеній Мікоян.

Він додав, що кіносеанси та театральні вистави планують організовувати щомісяця.

«Приємно, що є таке громадське об’єднання, яке піклується про пенсіонерів, мені дуже приємно, що вони згадують про нас. Завдяки їм ми можемо часто відвідувати такі заклади. Від «СВІДОМИХ» була вже на трьох фільмах в кінотеатрі, а зараз прийшла на виставу», – розповідає голова ОСББ «Злагода й довіра» Валентина Гаврилюк.

Зі слів жінки, вистава її вразила, адже актори грали «живо», а оркестр лише підсилював емоції, які хотіли передати глядачам зі сцени.

Директор Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива підтримує ініціативу Громадянського Руху «СВІДОМІ».

«Багато поціновувачів театру зараз, на жаль, не мають можливості відвідувати вистави. Добре, що завдяки цьому проектові театр стане ближчим для пенсіонерів», – переконаний Анатолій Глива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі пенсіонери безкоштовно подивилися фільм «Богемна рапсодія» (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
23 березня 2024
09:53
16 березня 2024
12 лютого 2024
02 лютого 2024
19 січня 2024
25 грудня 2023
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023