Поділитись:

ТОП-100 найпрозоріших міст України: Луцьк опустився на одну сходинку

Понеділок, 03 грудня 2018, 22:24

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International  в рамках програми Transparent cities виміряло прозорість 100 найбільших міст України.

Рейтинг опублікували на офіційному сайті представництва.

У рейтингу, до якого входять 100 найбільших міст України, Луцьк отримав 45,66 балів та посів 24 місце. Проте, зазначимо, від останніх опублікованих досліджень місто опустилося на одну сходинку.

В п'ятірку міст з найвищим рівнем прозорості потрапили Дрогобич (86,9), Маріуполь (81,1), Вінниця (75,03), Дніпро (70,26) та Житомир (67,83).

Замикають "прозору сотню" Дунаївці, Мирноград та Новомосковськ, отримавши всього 11,33, 9,93 та 8 балів відповідно.

Задля формування рейтингу автори проекту проаналізували житлову політику, бюджетування та контракти, гранти, виділення фінансів, соціальні послуги, професійну етику та конфлікт інтересів в містах України тощо 

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в рамках проекту "Прозорі міста" зазначає, що основною метою їхньої діяльності є подолання корупції на локальному рівні.

"В Україні триває реформа децентралізації, і як результат – більше влади та фінансових ресурсів делеговані на рівень муніципалітетів. Це є ризиком для збільшення корупції на локальному рівні. Тому дуже важливим є підвищення прозорості міст, адже без цього вся користь від децентралізації може бути нівельованою. Наша ціль – подолання корупції в місцевих органах самоврядування та дотримання найкращих практик в прозорості та підзвітності", – повідомили на сайті представництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Покровський подав найбільше пропозицій щодо стратегії розвитку Луцька до 2030 року

Надрукувати
мітки:
коментарів