Поділитись:

Tesla на автопілоті сама втікала від поліції, поки її нетверезий водій спав за кермом

Вівторок, 04 грудня 2018, 01:25
Tesla на автопілоті сама втікала від поліції, поки її нетверезий водій спав за кермом

В американському штаті Каліфорнія поліція в ніч на 1 грудня арештувала водія Tesla Model S, який нетверезим заснув за кермом, у той час як його автомобіль, увімкнений на автопілот, ще 13 кілометрів втікав від поліції.

Про це пише MIND.UA з посиланням на американські ЗМІ.

Поліцейський патруль поїхав за сірою Tesla, оскільки та проїхала повз них із перевищенням швидкості 70 миль/год. Вони за допомогою сирени і сигналів намагалися змусити авто зупинитися, однак жодної реакції не було. Правоохоронці їхали за Tesla ще 7 хвилин. Коли поліція обігнала машину і стала пригальмовувати, комп'ютер Tesla оцінив ситуацію як небезпечну і зупинився.

Поліцейським не одразу вдалося розбудити п’яного водія, який спав на кермі машини. Після цього 45-річного Александера Самека відправили на найближчу заправку, де змусили пройти тест на тверезість.

Водія було арештовано за керування в нетверезому стані.

Однак ситуація неоднозначна в плані того, чи можна притягувати до відповідальності п'яного водія, якщо він їхав на автопілоті?

Справа в тому, що в Tesla при активації функції автопілота система нагадує водіям, що вони несуть відповідальність за автомобіль, і вони повинні весь час бути готові взяти його під контроль.

Якщо водій якийсь час не торкається до керма, система починає кожні кілька секунд посилати повідомлення з вимогою покласти руки на кермо і здійснити крутний момент.

Якщо водій не відповідає, автомобіль зрештою сповільнюється і зупиняється на узбіччі дороги, якщо це дозволяє оточуюче середовище.

Незрозуміло, як Самеку так довго вдалося уникати контролю системи. Можливо, зіграло роль те, що він спав на кермі і здійснював крутні моменти уві сні.

Tesla поки що не прокоментувала ситуацію. Служба управління автодоріг Каліфорнії розслідує роботу автопілота у зв'язку з інцидентом.

Варто згадати, як цього літа Tesla Model 3 врятувала сім'ю в жахливій ДТП завдяки своїм високим технічним характеристикам.

Також раніше повідомлялося, що в травні Tesla Model S на автопілоті потрапив у ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку жінка наїхала автомобілем на муніципала

 

Надрукувати
мітки:
коментарів