Поділитись:

Вживані авто в Україні продаватимуть по-новому

П'ятниця, 15 квітня 2016, 21:04

Верховна Рада змінила правила оподаткування операцій із продажу вживаних автомобілів. Тепер податкове навантаження на покупця такого засобу пересування значно зменшується.

Про це йдеться в законі України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних автомобілів", який був ухвалений Верховною Радою 12 квітня 2016 року, – пише Слово і Діло.

Раніше податком обкладалася вся вартість автомобіля. Тепер же податок потрібно платити лише з комісійних платежів або маржі салону.

Якщо взяти умовну ціну вживаного автомобіля в розмірі 10 тисяч доларів, то за старими правилами покупець заплатив би додатково ще 3 тисячі доларів. Повна вартість авто склала б 13 тисяч доларів.

За новими правилами оподаткування, при збереженні тієї ж ціни авто покупець заплатить лише 0,5-1 тисячі доларів залежно від умов купівлі, що виллється в кінцеву ціну авто не більше 11 тисяч доларів.

Таким чином, нові правила оподаткування надають можливість платити податків усього в розмірі від 17 % до 33 % від попередного обсягу оподаткування.

Детальніше дивіться на інфографіці нижче:

[image=3638 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/3/3351_RMCQbzgm5G0a.jpg ]

Надрукувати
мітки:
коментарів