Поділитись:

Про Лесю Українку знімуть фільм

Вівторок, 04 грудня 2018, 14:25
Про Лесю Українку знімуть фільм

Режисером фільму про Лесю Українку стане грузинська кінорежисерка, сценаристка та композитор Нана Джанелідзе.

Цей фільм стане першою кіностричкою Нани Джанелідзе, який буде знятий в Україні, –  інформує портал jsfilms.com.ua.

«Леся Українка – це не запорошений портрет на шкільній стіні, а жива, пристрасна, ревнива, самовіддана жінка, яка бореться зі смертельною хворобою. Кожну мить, котру їй подарувала доля, вона встигла жадібно прожити, «відчути», щоб відбити у своїй творчості непосильний тягар великого таланту. Я захотіла працювати над цим проектом відразу, як дізналася про його існування, тому що для мене це неймовірно надихаюча історія», – говорить Нана Джанелідзе. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коти, вино та сексуальна орієнтація: 25 пласких питань про Лесю Українку

Картина з робочою назвою "Леся Українка. Узлісся" представляє історію життя великої поетеси з ранніх років до останніх днів. Дві реальності – повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі – тісно сплітаються та відображають всі ключові повороти її долі. Над сценарієм байопіку працює Олександра Лавренчук. Творча група проекту активно залучає до співпраці над картиною експертів з творчості та життя Лесі Українки. Креативним продюсером і автором ідеї фільму виступила Юлія Синькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю), а співпродюсером - Марія Москаленко(FX FILM Georgia). 

«Для нас історія про Лесю Українку – дуже особиста. Ми хотіли, щоб її обов'язково екранізувала жінка. Розглядали режисерок з України та Грузії – так як життя Лесі Українки тісно пов'язане з цими двома країнами. Нам потрібен був режисер зі свіжим та неупередженим поглядом – всі ці якості відмінно поєднуються в Нані Джанелидзе. Сценарій надихнув її з перших рядків – зараз ми активно над ним працюємо і вже скоро розпочнемо зйомки тізера», – кажуть продюсери картини Юлія Синькевич і Марія Москаленко. 

Головну роль у байопіку з робочою назвою "Леся Українка. Узлісся" зіграє Дар'я Полуніна. У її портфоліо вже 3 короткометражних роботи та повнометражний фільм, а також премія кінофестивалю "Spektrum" (Польща) за найкращу акторську роботу у короткометражнії стрічці "Сашка". Українські режисери за лаштунками вже назвали Дар'ю "голландський живопис" – за незвичайну зовнішність та природний талант до акторства. 

Наразі команда фільму з робочою назвою "Леся Українка. Узлісся" завершила зйомки тізеру, де Дар'я вже втілила образ Лесі Українки. Акторка каже, що весь масштаб байопіку про Лесю Українку усвідомила тільки під час зйомок: "До цього образ Лесі був для мене дуже хрестоматійним. Після того, як я почала занурюватись у її життя, мені навіть, стало страшно, від того, якою величною була ця жінка. Адже я - така маленька людина у порівнянні з нею – як я повинна це передати? Чим далі, тим більше я розумію, якою живою, чутливою та величною вона була. Дуже хочеться, щоб про це дізналися усі", – каже акторка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині знімають другу частину фільму "Червоний" (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
07:29
26 лютого 2024
25 лютого 2024
08 січня 2024
26 грудня 2023