Поділитись:

Залякані чоловіки на Уолл-стріт: наслідки для жінок після #MeToo

Середа, 05 грудня 2018, 01:24

Скандали, пов'язані з сексуальними домаганнями, не минають Уолл-стріт осторонь.

Про це інформує theБабель, посилаючись на репортаж Bloomberg.

За підрахунками Нью-Йорк Таймс, трохи більше ніж за рік, що триває рух #MeToo, роботу, репутацію або становище в американському суспільстві втратив 201 високопосадовець-чоловік. Найвідоміші з них – голлівудські актори та продюсери. Частина працює в медіа і Кремнієвій долині. Більшість з тих, хто зазнав остракізму, – це члени палати представників і сенатори. Рух #MeToo вплинув і на компанії, що працюють у фінансовому секторі. Ефект виявився суперечливим: побоюючись звинувачень у сексуальних домаганнях з боку жінок, чоловіки стали більше їх дискримінувати.

Щоб описати, як саме виглядає новий робочий клімат, журналісти Bloomberg поговорили з тридцятьма керівниками верхньої ланки, які працюють у фінансовому секторі. Серед них– працівники хедж-фондів, юридичних фірм, приватних інвестиційних фондів, компаній з управління активами та інвестиційних банків, зокрема колишній виконавчий директор банку «Морган Стенлі». Більшість погодилися розмовляти з репортерами винятково за умови анонімності.

Гучних викриттів у банках і фондах, рівних історіям Харві Вайнштейна або Кевіна Спейсі (поки що) не було, за винятком скандалу з брокером банку «Морган Стенлі» навесні 2018 року – проте він не втратив роботу. Тепер же працівники Уолл-стріт вдалися до нової тактики спілкування з колегами-жінками. Вони називають її «давати Пенса» – за ім'ям віце-президента Майкла Пенса, який в одному з інтерв'ю сказав, що не вечеряє з жінками, окрім своєї дружини.

Тактика виглядає наступним чином. Ніяких зустрічей наодинці – лише за присутності інших співробітників. Під час ділових поїздок не купувати квитки на сусідні місця в літаку, бронювати готельні номери на різних поверхах. Менеджер однієї з компаній розповідає, що він ніколи не зустрічається з жінками в кімнатах без вікон і тримає дистанцію в ліфтах. Інший, за порадою своєї дружини-адвоката, ніколи не призначає ділові вечері жінкам молодшим за 35 років.

В інтерв'ю репортерам Bloomberg працівники Уолл-стріт кажуть, що відчувають себе скуто, якщо залишаються наодинці з колегами-жінками, особливо з молодими та привабливими– вони побоюються чуток і можливих звинувачень. «У всіх таке відчуття, наче ми ходимо по тонкому льоду», – цитує Bloomberg виконавчого директора банку.

Подібна реакція на #MeToo шкодить, перш за все, жінкам, які працюють на Уолл-стріт. Журналісти Bloomberg цитують двох жінок: старшого віце-президента банківської компанії «Уеллс Фарго» Карен Елінські та генерального директора брокерської компанії Лізу Кауфман. Обидві кажуть, що через зміну робочого «клімату» жінкам стало важче знаходити собі менторів. «Підвищення в компаніях зазвичай відбувається так: хтось зі старших партнерів бачить твою роботу, надає тобі можливість проявити себе і просуває у компанії. Подібні стосунки зі старшим партнером дуже важко створити, якщо він не хоче проводити з тобою зустрічі наодинці»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку пропонують приєднатися до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків

Надрукувати
мітки:
коментарів