Поділитись:

Дзвінок "із банку": на Волині "працюють" телефонні шахраї

Середа, 05 грудня 2018, 16:10

На Волині зросла кількість шахрайств за схемою "дзвінок із банку".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Попри численні повідомлення та застереження правоохоронців, волиняни все ще стають жертвами телефонних шахраїв, які називаються працівниками банків й обманом заволодівають коштами потерпілих.

Днями двоє лучанок – 60-річна та 50-річна – позбулися всіх коштів на банківських картках – 1300 та 5000 грн відповідно, повіривши "працівникам банку", які телефоном під приводом "розблокування картки" випитали усі необхідні для зняття грошей відомості.

Такі злочини трапляються на Волині мало не щодня. Щоб не викликати підозри, шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв’язку з кодом, скажімо, 056, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків.

Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Під приводом перевірки і уточнення особистих даних, виявлення осіб, які причетні до фінансування тероризму і сепаратизму в України, скасування неіснуючих банківських операцій чи "хакерської атаки" на рахунок потерпілих злочинці випитують у них реквізити банківських карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам. Отримавши необхідну інформацію, перераховують наявні на карткових рахунках гроші собі.

Прокуратура області вкотре звертається до краян із проханням бути обачними й пам’ятати: працівники банків ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Отож, в жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, а якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – зателефонуйте в банк та з'ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага, шахраї: волинянам розповіли, як не потрапити на гачок

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024
12:26
06 березня 2024
14 лютого 2024
07 лютого 2024
29 січня 2024
13 грудня 2023
06 грудня 2023