Поділитись:

СБУ допитала 14 священиків з Рівненської області через підозру у державній зраді

Четвер, 06 грудня 2018, 04:35
СБУ допитала 14 священиків з Рівненської області через підозру у державній зраді

У середу, 5 грудня, в управлінні СБУ в Рівненській області допитали 12 священнослужителів Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ МП.

Про це з посиланням на прес-секретаря управління СБУ Інну Ілючок повідомляє LIGA.net, передає ZIK.

"Сьогодні були викликані 12 священиків в якості свідків у відкритому кримінальному провадженні, яке розслідують слідчі СБУ в Рівненській області", – сказала вона.

При цьому представниця СБУ відмовилася надавати додаткову інформацію про допити, пославшись на відсутність відповідного дозволу слідчого, але уточнила, що в повістках на допит фігурували статті 111 та 161 ККУ – державна зрада і розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Єпископ Дубенський Пімен (Воят) підтвердив місцевому виданню "ЧаРівне", що священиків допитували в рамках провадження за статтями 111 і 161 кримінального кодексу.

Він заявив, що вважає підозри, які нібито пред’явлені священикам, "натягнутими і незаконними".  За словами Пімена, священики УПЦ МП не поширювали агітаційну продукцію і не давали інтерв’ю російським ЗМІ. 

Як розповів секретар єпархії Олександр Єгоров, йдеться про брошури, які розповсюджувалися у храмах єпархії.

"Ми розуміємо, що ці брошури не несуть якоїсь загрози суверенітету нашої держави. Вони дають правильну оцінку на деякі речі відносно Православ’я. Але вони взяли їх за основу та інкримінують це як розпалювання релігійної ворожнечі", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко нагородив орденами двох митрополитів УПЦ МП

Надрукувати
мітки:
коментарів