Поділитись:

"Передноворічна прострочка": українців просять бути пильними в магазинах

Четвер, 06 грудня 2018, 11:38

Новорічні свята ще не почалися, а українські супермаркети і ринки вже переповнені простроченим товаром.

Ближче до Нового року та Різдва неякісних продуктів стане ще більше. Тому покупці повинні запастися терпінням і озброїться пильністю. Про це в коментарі Українські національні новини розповів експерт, директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

"Не важливо, що це за магазин – великий супермаркет або невеликий магазин, ринок: прострочка буде присутня скрізь. Справа в тому, що під час новорічних свят продажі збільшуються в рази. Як правило, денні продажі магазину становлять 200 тис. грн, а під новий рік продажі збільшуються в 3-4 рази – мільйон роблять спокійно. Товар приймається без уваги, викладається відразу ж з машин на полиці і одразу ж розбирається покупцями. Не перевіряючи те, що ви купите, ви ризикуєте придбати неякісний товар", – попередив експерт.

Аналогічна ситуація буде на ринках, припустив Несміянов. Крім того, недобросовісні продавці будуть заробляти на покупцях шляхом обважування.

"Зараз темніє швидко, і якщо ви, повертаючись з роботи, вирішили швидко скупитися на ринку, щоб не йти в магазин – готуйтеся, обвіс становитиме мінімум 20 %. Совісті у продавців останнім часом не побільшало", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укразалізниця" обіцяє на новорічні свята кілька десятків додаткових потягів

Надрукувати
мітки:
коментарів