Поділитись:

На Волині правоохоронці "шмонають" укропівців

Четвер, 06 грудня 2018, 19:39
На Волині правоохоронці «шмонають» укропівців

фото ілюстративне 

Силовики провели обшуки в будинках кандидата на голову Підгайцівської ОТГ Валентина Приходька та кандидата на голову Гіркополонківської ОТГ Вадима Веремчука.

Це сталося 6 грудня о 7:00 ранку, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Валентин Приходько повідомив виданню, що йому вручили ухвалу про обшук. Він припускає, що обшук та, як він вважає, сфабрикована кримінальна справа пов’язані з його рішенням балотуватися на голову Підгайцівської ОТГ політичної партії «УКРОП», яка є опозиційною до чинної влади. Цю ж версію поділяє Вадим Веремчук, який теж не підтримує чинну владу, але балотується як самовисуванець.

Натомість у прокуратурі Волині запевнили, що фігурантам кримінальних проваджень не вдасться уникнути відповідальності за бюджетні злочини, прикрившись виборчим процесом.

Як повідомили у прес-службі, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у низці розслідуваних слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області кримінальних проваджень за фактами розтрати коштів службовими особами Комунального підприємства "Луцьке" (засновник – Луцька районна рада), які розпочато у минулому та поточному роках. Оперативне супроводження здійснюється Управлінням СБУ в області та Управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Наразі вже вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4,5 ст. 191 КК України, керівнику підприємства, який допустив розтрату коштів на суму 1,6 млн. грн. Крім цього, вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України керівнику однієї з підрядних організацій, який привласнив бюджетні кошти на суму 1,3 млн. грн.

Наразі перевіряються відомості, здобуті Управлінням захисту економіки в області, про причетність до протиправних схем розкрадання бюджетних коштів керівників органів місцевого самоврядування. Для цього проводиться комплекс слідчих дій.

Відтак у прокуратурі заперечують наявність політичного підтексту у кримінальних провадженнях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів