Поділитись:

У Луцьку запрацював центр нічного перебування для бездомних

П'ятниця, 07 грудня 2018, 14:30
У Луцьку запрацював центр нічного перебування для бездомних

У Луцьку розпочав роботу центр нічного перебування для бездомних осіб при благодійному фонді «Переображення».

Про це повідомляє прес-служба "Руху Реформації. Волинь".

Центр нічного перебування почав працювати з понеділка, 3 грудня. В  період низької температури він працює без вихідних за адресою: м. Луцьк, вул. Станіславського,15а. Час прийому – з 9.00 до 13.00, час поселення – з 18.00 до 20.00. Дістатися до центру можна такими видами транспорту: маршрутні таксі №№ 9, 9а,10, 11, 28 та тролейбуси №№ 1, 2.

"Нагадуємо: ночувати в центрі може практично кожен безхатько, який звернеться за допомогою за умови виконання певних правил. Пройти обстеження у протитуберкульозному  та шкірно-венерологічному диспансерах. Направлення на обстеження надає центр нічного перебування. Обстеження є безкоштовними. За нормами чинного законодавства, медики йдуть назустріч і не відмовляють даним особам. Друга умова – на момент нічного перебування людина повинна бути тверезою. Правила є типовими та загальноприйнятими у подібних центрах по всій Україні", – йдеться у повідомленні.

Центр надає соціально-побутові послуги. Людей забезпечують ліжко-місцем, є можливість користування душем, гарантується збереження речей та документів. Бездомних громадян, у разі необхідності, забезпечують одягом, взуттям, разовим харчуванням, послугами перукаря та першою медичною допомогою.

Громадяни можуть отримати допомогу у відновленні їх документів та послуги з працевлаштування. Волонтери центру надають психологічні послуги та пропонують скористатися можливістю потрапити на реабілітацію у центр для залежних людей, що діє при фонді «Переображення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку облаштують пункти обігріву

 
Надрукувати
мітки:
коментарів