Поділитись:

У Луцьку обкрадають автівки: як не стати жертвою

П'ятниця, 07 грудня 2018, 16:04

У Луцьку водії транспортних засобів через власну необачність продовжують залишати в салонах автомобілів цінності та майно, яке стає легкою здобиччю для крадіїв, адже щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі – часу потрібно зовсім мало.

Кількість зареєстрованих упродовж поточного року на території міста Луцька та Луцького району крадіжок з автомобілів перевищила 200. Про це інформує прес-служба прокуратури Волині. 

Лише останніми днями, проникнувши через розбите скло в авто, припарковане біля готелю "Профспілковий", злодії викрали з нього гаманець з 5 тис. грн. та інші цінності, завдавши власнику майнової шкоди на 6 тис. грн. Із салону вантажівки, яку водій залишив відчиненою під одним із магазинів на вулиці Клима Савура у Луцьку, спритний злочинець викрав мобільний телефон вартістю 3 тис. грн. Із незамкнутих автівок злочинці поцупили залишені в салонах чоловічу сумку з грішми і телефоном, завдавши власнику матеріальної шкоди на суму 22 800 грн, та жіночу сумочку з грішми й двома телефонами, завдавши власниці шкоди на 10 тис. грн.

Проте, ці злочини можна було попередити, дотримуючись простих правил:

  • Обладнати автомобіль протиугінними приладами.
  • Не залишати авто незамкненим без нагляду.
  • На вулиці ставити автомобіль лише в освітлених місцях.
  • Не залишати в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.

Прокуратура звертається до автовласників з проханням подвоїти пильність у час зимових свят, коли транспортні засоби надовго залишаються без нагляду під торговими й розважальними центрами та закладами харчування.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали, не торкайтесь транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо. Одразу телефонуйте "102". Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей, ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси встановити злочинця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запобігти викраденню авто: поради від поліцейських

Надрукувати
мітки:
коментарів