Поділитись:

#Сім_сорок: чого бідні? Бо дурні!

Понеділок, 10 грудня 2018, 07:40

Якось так вже повелося, що наші люди в якійсь мірі латентні мазохісти. Вони люблять наступати на граблі, які щоразу б’ють їх сильніше об голову. Висновків жодних, але ж треба наступити ще кільканадцять разів, а потім ще, поки замість голови залишиться криваве місиво.

Дивуюсь, коли чую, що шахраї найпримітивнішим способом на світі (про який здається не чув тільки лінивий) розвели людину на гроші. Примітивізм вже скоро дійде до того, що вкотре, коли жінці чи чоловіку подзвонять «представники з поліції» і скажуть, що треба скинути гроші за сина, який скоїв ДТП, вони спочатку скинуть гроші, а тоді згадають, що в них немає сина.

Правоохоронці кажуть, що постійно проводять роз’яснювальні роботи щодо того, як вберегти себе від шахраїв. Це супер! Але не думаю, що той їхній сайтик нацполіції  регулярно читає тьотя Зіна зі Старого ринку.

Проте вона може, чекаючи покупців, читнути  агітгазетку якогось там кандидата в нардепи абощо, перед тим як загорне дбайливо в неї оселедець. А що? За інтернет,  навіть в телефоні, треба заплатити гроші щоб він був, а в селі, звідки приїхала торгувати молоком тьотя Зіна, він взагалі не тягне. А тут молоденьке дівча дає безкоштовну газетку, звідки фальшивою посмішкою посміхається до неї опецькувата морда, яка обіцяє їй знизити ціну на газ і жити - не тужити.

Вже на виборчій дільниці тьотя Зіна впаде в паніку, переглянувши у бюлетні кількість охочих дорватись до корита. І тут, серед потоку прізвищ бачить знайоме (того чувака з газети, де зараз замотані оселедці). Вона щось там згадує з прочитаної статейки, який він сім’янин, ставить за свої гроші спортивні майданчики, будує церкви, носить цілу вишиванку, а ще й обіцяв добробут всім! І тьотя Зіна ставить свій вибір, а тим часом чергові граблі, зі швидкістю реактивної ракети летять і розбиваються об лоб  їй і тисячам таких тьотьзін, а друзки від граблів розлітаються на всіх інших.

Час проходить, газеток вже ніхто не носить. Кандидат виявляється, не такий вже щирий українець з двома громадянствами. Його вишиванка змінюється костюмами від Brioni, ціну на газ знизити не може, бо ж, самі розумієте, злі кредитори МВФ не дадуть черговий транш. Проте вкотре обманутій тьоті Зіні з дядьком Іваном (який взагалі не ходив голосувати, "бо що той його один голос?") буде тема для розмови – хапуги при владі і важке життя. Вони це будуть голосно обговорювати, жаліючись на владу, яку самі ж обирали. Говоритимуть про це, коли їхатимуть в допотопному сільському автобусі бездоріжжям на Старий ринок аби продати молоко та заробити хоч пару гривень, яких не вистачає щоб оплатити комуналку.

Надрукувати
мітки:
коментарів