Поділитись:

80% священнослужителів "МП" на Волині хочуть об’єднання, – митрополит Михаїл

Неділя, 09 грудня 2018, 17:25
80% священнослужителів «МП» на Волині хочуть об’єднання, – митрополит Михаїл

фото ілюстративне 

З досвіду спілкування з представниками Українсьої православної церкви "Московського патріархату" на Волині митрополит Луцький і Волинський Михаїл запевнив, що 80 % священнослужителів – за об’єднання. Решта 20 % кажуть, що ще подивляться, розберуться, триматимуться «святого православ’я».

Про це митрополит Михаїл заявив у інтерв'ю Главкому. 

"У мирян разючіша статистика. У них ця різниця становить 90 % на 10 %. Вони ходять до храмів "Московського патріархату", але вони за єдину помісну церкву, навіть якщо священик у церкві іншої думки", – заявив владика. 

Також, з його слів, керівник Волинської єпархіє УПЦ "МП" владика Нафанаїл "іде на контакт, але виконуватиме рішення свого Архієрейського собору". 

"Тобто він персонально не піде на об’єднання. Звичайно, до його думки дослухатимуться деякі клірики. Але це не буде думкою всієї єпархії. Настрої в його єпархії є різні. Є ті, що за об’єднання, є і ті, що не підтримують процес об’єднання. Більшість все ж за об’єднання, але усі чекають Об’єднавчого собору і отримання Томосу. Без Томосу люди бояться робити якісь кроки, щоб не було так, що ми звідси вийшли, а немає куди заходити", – розповів митрополит Михаїл. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Михаїл розповів, чи готовий очолити нову автокефальну церкву

Надрукувати
мітки:
коментарів