Поділитись:

Відома шахрайська схема розмитнення авто: волинян закликають "не вестися"

Неділя, 09 грудня 2018, 18:29

Волинян, які хочуть розмитнити свій автомобіль, або які хочуть привезти автомобіль із-за кордону, закликають звертатися тільки до офіційних митних брокерів. Адже можна натрапити й на аферистів. 

Відповідне повідомлення розмістили на сторінці Автомайдану Волині у Facebook. 

"Інтернет-простір, соціальні мережі переповнені пропозиціями допомогти розмитнити автомобілі посередниками. Чим це загрожує? ,,Посередики’‘ при дзвінку називають людям набагато меншу суму розмитнення, ніж озвучують брокерскі компанії. Людина думає, що це дешевше, і погоджується на фіктивну співпрацю, передає кошти наперед за розмитнення ,,посереднику‘‘. Далі цей "посередник" йде до офіційного брокера і домовляється про початок розмитнення авто, за яке вже отримав кошти.  Далі починається найцікавіше: авто заїжджає на огляд на митний пост і поміщається під митний контроль. Але брокерська компанія подає реальні документи і митниця нараховує реальні платежі, які в рази більші за ті, які на початку озвучував ,,посередник‘‘. Далі він це озвучує довірливій людині і каже, що митниця перерахувала за швайком і треба доплатити 15 000-20 000грн. Людина не може відмовитися, адже процес вже не спинити, авто вже під митним контролем", – зазначили в повідомленні. 

У результаті – людина переплачує в рази. Отож, автомайданівці закликають волинян звертатися лише до офіційних митних брокерів і не "вестися" на привабливі пропозиції "рішал". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 10 днів на Волині розмитнили 69 "євроблях"

Надрукувати
мітки:
коментарів