Поділитись:

Арсеній Яценюк погостював у Боратинській ОТГ (ФОТО)

Неділя, 09 грудня 2018, 20:30
Арсеній Яценюк погостював у Боратинській ОТГ (ФОТО)

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк разом з народним депутатом Ігорем Гузем відвідали Боратинську ОТГ, де зустрілись з її головою Сергієм Яручиком.

Зустріч відбулась у неділю, 9 грудня.

Арсеній Яценюк у Боратинській ОТГ відвідав місцеву амбулаторію, яка оснащена приладами для загальних аналізів та УЗД-апаратом та має денний стаціонар.

Пізніше Сергій Яручик показав гостям дитячий садок, що був реконструйований в Боратинській ОТГ за кошти, які отримує громада внаслідок децентралізації. Садочок відвідують 170 дітей, з якими займаються 16 педагогів. Є просторі музична й спортивна зали.

Арсеній Яценюк сказав під час зустрічі, що децентралізація – це право людей обирати кращих менеджерів на своїй території, супротив іде від адміністрацій.

Арсеній Яценюк погостював у Боратинській ОТГ (ФОТО)

"Такі заклади, які є на території цієї об'єднаної територіальної громади, – взірець того, що людина знає, як керувати і вміє керувати. І той ресурс, який ми передали з центрального бюджету на місцевий, він використовується для людей своєї громади", – сказав Арсеній Яценюк про Боратинську ОТГ.

Арсеній Яценюк також зауважив, що в дитячому садку впроваджені ефективні заходи з енергозбереження, і після реконструкції тепломережі економія тільки на вартості енергоресурсів становить 45 %.

Арсеній Яценюк погостював у Боратинській ОТГ (ФОТО)

"250 тисяч гривень вони економлять за рахунок того, що відповідально, розумно відносяться до того ресурсу, який отримали", – додав він.

Голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик сказав, що мають не лише фінанси, але й відповідальність за них.

«Ми маємо не тільки фінанси, але й відповідальність. Якщо раніше певними напрямками керували районні адміністрації, різні відділи, то сьогодні за все відповідає сільська рада. І це правильно. Ми в першу чергу бачимо, що нам потрібно і куди потрібно спрямувати кошти", – сказав Сергій Яручик.

Арсеній Яценюк погостював у Боратинській ОТГ (ФОТО)

Він додав, що попри те, що громаді лише один рік, на сьогоднішній день в розвиток її інфраструктури вкладено понад 30 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсеній Яценюк у Луцьку (ФОТО)

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 вересня 2022
05 вересня 2022
20:00
25 травня 2022
05 травня 2021
24 березня 2021
13:40
24 лютого 2021
12 лютого 2021
14:07
02 грудня 2020
01 листопада 2020
21 жовтня 2020