Поділитись:

Вчені передбачають, що Земля повністю опиниться під водою

Понеділок, 10 грудня 2018, 01:24
Вчені передбачають, що Земля повністю опиниться під водою

Вчені розповідають, що на нас чекає повне затоплення Землі. Процес став глобальним і його вже не можливо контролювати.

Про це інформує ZNAJ.UA 

Вже в недалекому майбутньому багато держав можуть повністю піти під воду. Вчені зі світовим ім'ям вже зробили кілька невтішних прогнозів, і вони відзначають, що в результаті численних досліджень було встановлено, що швидкоплинне танення льодів Антарктиди призведе до дуже швидкого підвищення рівня води в Світовому океані. 

За словами вчених, ще якихось 10 років тому айсберги, що відкололися від антарктичних масивів, були розміром у кілька кілометрів, а тепер розмір таких айсбергів збільшується в кілька разів. Процес став глобальним, і його вже неможливо контролювати. За прогнозами фахівців, через кілька років під воду можуть піти узбережжя Південно-Східної Азії, Австралії та Америки. 

Така ж доля спіткає східні та північні території Японії і Росії, крім того, буде затоплена велика частина Китаю. Між тим, європейські країни знаходяться в основній групі ризику, оскільки зовсім скоро Гольфстрім втратить функції основного обігрівача.

Вчені з Гавайського університету стверджують, що вже до середини цього століття люди зіткнуться з великими проблемами. Дослідники оприлюднили карту майбутніх аномальних явищ на планеті.

Згідно з їхніми прогнозами, до 2050 року кількість таких явищ значно зросте, і з часом ця тенденція буде тільки посилюватися. Вчені відзначили, що в регіонах, які вважаються найбільш спекотними, вже через кілька років почнеться посуха, також почастішають природні пожежі.

В регіонах з високою вологістю повітря почастішає кількість повеней і затоплення родючої землі. Нагадаємо, що раніше британські дослідники оприлюднили схожий прогноз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інопланетяни вже прилітали на Землю, - американський вчений

Надрукувати
мітки:
коментарів