Поділитись:

Пустовіт назвав протест студентів політичною акцією

Понеділок, 10 грудня 2018, 17:11
Пустовіт назвав протест студентів політичною акцією

Луцькі студенти вимагали від міської влади зниження ціни проїзду для них на 50 %. Для цього вони організували акцію протесту поблизу Волинського окружного адміністративного суду та під стінами Луцької міської ради.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт на засіданні молодіжної ради заявив, що акція протесту щодо запровадження пільгового проїзду – це ретельно спланована політична акція, – інформує прес-служба Луцької міської ради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пустовіт, виходь!" – студенти протестують під Луцькрадою (фото, оновлюється)

“Активісти посилаються на те, що в інших містах, зокрема у Львові, студенти мають право пільгового поїзду в маршрутках, але це не відповідає дійсності. У Луцьку, як і в інших містах, пільга на перевезення студентів, як і інших категорій населення, є лише в електротранспорті, адже тролейбуси – це соціальний вид транспорту. Для КП “Луцьке підприємство електротранспорту” на відшкодування пільг спрямовуємо понад 50 мільйонів гривень. У випадку запровадження пільгового проїзду у маршрутних таксі до міської ради звернуться інші категорії населення з вимогою запровадити аналогічні пільги. Але потрібно розуміти, що бюджет міста – це спільні кошти громади. Їх потрібно спрямовувати на першочергові потреби: ремонт шкіл, дитячих садочків, реконструкцію вулиць, ремонти лікувальних закладів”, – зазначив Пустовіт. 

Пустовіт назвав протест студентів політичною акцією

Також він додав, що заклади освіти та медичні заклади Луцька відвідує дуже велика кількість мешканців із навколишніх сіл, які не сплачують ПДФО до бюджету міста. А питання пільгового проїзду студентів, які приїздять до Луцька на навчання із сіл та міст Волині чи сусідніх областей, повинне вирішуватися у тамтешніх міських та сільських радах, аби ці пільги були відшкодовані.

Пустовіт назвав протест студентів політичною акцією

Молодіжна рада Луцька не підтримала запровадження пільгового проїзду для студентів у маршрутних таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
10 квітня 2024
16:34
07 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
08 березня 2024