Поділитись:

На Волині дітей-сиріт забезпечать квартирами за державні кошти

Понеділок, 10 грудня 2018, 23:21
На Волині дітей-сиріт забезпечать квартирами за державні кошти

До кінця року за державні кошти на Волині придбають 16 квартир для 22 дітей-сиріт.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Починаючи з 2017 року з державного бюджету виділяють все більше коштів для придбання соціального житла.

Зокрема, статистика свідчить, що минулоріч Волинська область отримала більше 3,3 млн грн. Натомість, у 2018 році обсяг державної субвенції зріс до 6,9 млн грн.

Як повідомлялося раніше, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець відбулося засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано у 2018 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де визначено, що за рахунок цих коштів придбають 12 квартир для 17 дітей-сиріт, а також розпочнуть будівництво дитячого будинку сімейного типу в м. Рожище.

Днями ж в головній адмінбудівлі краю відбулося додаткове засідання комісії, під час якого погоджено купити ще чотири квартири для забезпечення житлом п’яти осіб з числа дітей-сиріт. Як результат, за рахунок державних коштів цього року очікують придбати 16 квартир для 22 осіб з числа дітей-сиріт.

Слід також зазначити, що в рамках реалізації обласної цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, уже придбано 8 квартир та будинків для 11 дітей-сиріт. Ще для 4 осіб – придбають до кінця року. Разом із тим, проводять ремонтні роботи у житлових приміщеннях, які належать на праві власності, 18 дітям та особам з цієї категорії.

До слова, обласна цільова соціальна Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа діє на Волині з 2012 року. У 2012-2016 роках освоєно кошти у сумі 16 млн 156 тис. грн. Відтак, за ініціативи облдержадміністрації, рішенням обласної ради від 2 лютого 2017 року № 10/29, затверджено обласну цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017-2021 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда квартир у Луцьку: знайти житло, а не проблем на голову

Надрукувати
мітки:
коментарів