Поділитись:

Рейтинг губернаторів: Савченко посередині, а "недолюстрований" Терещук – у лідерах

Вівторок, 11 грудня 2018, 09:06

Журналісти "Ділової столиці" склали рейтинг голів ОДА за три квартали 2018 року. 

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко опинився на 12-му місці. А от екс-начальник волинської міліції Олександр Терещук, якого призначили губернатором Київщини від 30 жовтня, очоливі 1-ше місце. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як разом із кар’єрою "недолюстрованого" Терещука ріс добробут його родини (відео)

Перше місце в рейтингу (72 бали) Терещук отримав у спадок від попередника Олександра Горгана. За підсумками трьох кварталів столична область є беззаперечним лідером за загальною площею прийнятих в експлуатацію квартир: як в абсолютних цифрах (976 тис. кв. м), так і в співвідношенні з чисельністю населення (555 кв. м на тисячу жителів, що в 4,5 рази вище за середньоукраїнський показник і в 2,6 рази вище, ніж в Києві).

Крім того, Київщина посіла друге місце за освоєними капітальними інвестиціями на душу населення, динаміці чисельності штатних працівників (ріст на 2,4 % в порівнянні з січнем-вереснем минулого року), середньомісячної зарплати (8 795 грн за три квартали і 8 854 грн за десять місяців ), поступившись за цими критеріями тільки столиці. Також Київщина друга після Харківщини серед регіонів з найнижчим рівнем безробіття населення працездатного віку (6,3 % за методологією МОП, при середньоукраїнського рівні 9,3 %) і друга після Сумщини серед регіонів з найнижчою смертністю дітей в віці до одного року. Київ за обома цими критеріями лише на четвертому місці.

Крім того, Київщина стала одним з лідерів за динамікою сільського господарства, показавши збільшення сільгосппродукції на 13,8 % в січні-вересні (друге місце) та на 20,6 % за підсумками десяти місяців (третє місце). До того ж Київщина увійшла до трійки лідерів за динамікою роздрібної торгівлі (зростання обороту на 10,1 %), в четвірку – із притоку прямих іноземних інвестицій (ПІІ) на душу населення, в п'ятірку – за темпами зростання нефінансових послуг, в шістку – за виконаними будівельними роботами на одного жителя.

Натомість новий голова Волинської ОДА Олександр Савченко (-0,5 бала), який обіймає цю посаду з 23 березня, втримався посередині рейтингу. Серед досягнень області за три квартали примітно друге місце за новобудовами. Загальна площа введених в експлуатацію квартир становила 237 кв. м на тисячу жителів, що майже вдвічі більше за середньоукраїнський показник. За цим критерієм Волинь поступилася тільки Київської області.

Також Волинь увійшла в трійку кращих регіонів за динамікою народжуваності і зайняла четверте місце за динамікою промисловості, показавши зростання на 5,1%  в порівнянні з січнем-вереснем минулого року. У той же час Волинська область разом з Кіровоградською показала найвищий рівень безробіття населення працездатного віку – 12,3 %, коли ж в середньому по Україні – 9,3 % (за методологією МОП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один день з губернатором Волині Олександром Савченком

Переглянути рейтинг

Надрукувати
мітки:
коментарів