Поділитись:

Розповіли про вакансії та зарплату лісівників на Волині

Середа, 12 грудня 2018, 00:32
Розповіли про вакансії та зарплату лісівників на Волині

Територія Волині на 34% покрита лісовими насадженнями, тож професія лісівника потрібна. 

Волинська Правда розповіла у своєму репортажі про заробітню платню, вакансії та престиж роботи лісівника.

«Лісова галузь є дуже важливою для Волині. В тому числі й з фінансово-економічної точки зору», – каже директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

За словами Романа Романюка, на сьогодні в державних лісових підприємствах області працює 3260 волинян. «За них офіційно сплачується єдиний соціальний внесок та інші види податків. Це все наповнення бюджетів», – уточнює фахівець. Він розповідає, що середній рівень зарплати лісівників Волині становить 9 тисяч гривень.  Очільник установи уточнює, що для порівняння 2 роки тому цей показник становив 6 тисяч 600 гривень.

Директор центру зайнятості наводить факти, що свідчать про престиж лісівничої професії в області: «Якщо говорити про кадри, то за 11 місяців 2019-го року до служби зайнятості області було подано 691 вакансію із категорії лісогосподарська діяльність, з них укомплектовано 607. Це досить хороший показник. Люди із задоволенням і бажанням ідуть працювати в цю галузь».

Згодом Роман Романюк розповів і про особливості Камінь-Каширського району. Зокрема, тамтешні жителі часто користуються тимчасовим працевлаштуванням в лісгоспах. Для прикладу, за 11 місяців цього року було працевлаштовано 57 осіб на тимчасові роботи.

«Галузь лісового господарства є однією з престижних, авторитетних і досить на хорошому рівні фінансування. До того ж є непоганий розмір заробітної плати. Показник дев’ять тисяч – це досить хороша зарплата. От візьміть ті ж самі віддалені райони. На 9 тисяч гривень знайти роботу в Камінь-Каширську, Любешові чи Ратно – досить непросто. Лісівники всі добре вдягнуті, мають хорошу уніформу. Сукупність всіх цих всіх факторів робить професію престижною», – підсумував Роман Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів