Поділитись:

Луцьк: підняли прапор на підтримку військовополонених (фото)

Середа, 12 грудня 2018, 05:26

У Луцьку підняли прапор Військово-морських сил України.

Про це розповідає V24.

Захід відбувся у вівторок, 11 грудня, на підтримку військовополоненим морякам, які перебувають під судом Російської Федерації. 

Підтримати полонених прийшли сотні лучан під стіни Волинської облдержадміністрації. 

Право підняти прапор військово-морських сил України надали учаснику старшому сержанту, учаснику АТО, морському піхотинцю Анатолію Горуну.

Піднімали військово-морський стяг під супровід гімну України.

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко зазначив, що зібратися на такий захід варто було б раніше.

"Те, що відбулося в Керченській протоці, каже тільки про одне. Якщо раніше Росія на всіх міжнародних аренах говорила, що вона до цього всього немає відношення, що вона морально підтримує. То в цьому випадку відбувся повністю доведений агресивний збройний напад на наші кораблі, які мирно йшли по нашому спільному морі. Наші моряки діяли, як всі українські патріоти: витримано, з честю, з гідністю. І я вірю, що вони з такою ж честю будуть триматися в незаконному полоні. І так само гордо прийдуть на Україну", – зазначив голова ОДА.

"Захід є досить правильним. Хлопці повинні відчувати нашу підтримку. А інформація про такий захід до них дойде через юристів, які захищають наших хлопців. Скоро такі акції будуть по всьому світі", – зауважив нардеп, атовець, боєць "Айдару" Ігор Лапін.

Подібні акції пройшли у всіх регіонах Волині.

Фото – Олени Якобчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським морякам, які в російському полоні можна написати листа

Надрукувати
мітки:
коментарів