Поділитись:

На Тернопільщині під час богослужіння побилися священики (відео)

Середа, 12 грудня 2018, 09:38
На Тернопільщині під час богослужіння побилися священики (відео)

На Тернопільщині просто під час богослужіння священики в рясах побили священика.

Конфлікт стався на очах вірян між керівництвом Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви і пастором села, який восени разом з громадою перейшов до Київського патріархату. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Люди стали на захист останнього і почали по одному виносити попів із храму. Сільська церква тепер потрощена. 

Свідки розповідають: події розгорталися блискавично. Владика Тихон, керівник Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви, на чолі з групою попів накинувся на священика Івана, якого затягнув за вівтар, вибивши його тілом двері в Царських воротах. Люди здійняли галас, один із парафіян дістав посохом від священика по голові аж так, що палиця зламалася навпіл. 

Такого не було, – кажуть у Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви. Навпаки – побили їх, коли вони хотіли оголосити священику про заборону служіння, адже звинувачують його ледь не у всіх судомських гріхах. 

Натомість жителі села кажуть, що це все наклеп: за сім років, що священик Іван Бойко прожив у селі, нічого такого за ним не помічали. 

У священика забиття груднини і болить голова від удару. Він переконує: у жодних гріхах не винен і все це помста за те, що з громадою перейшов до Київського патріархату. 

Правоохоронці вже почали два кримінальні провадження: за завданні тілесних ушкоджень і за перешкоджання здійсненню релігійного обряду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
25 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024
11 березня 2024