Поділитись:

Саганюк назвав замовників обшуків

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:23

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк переконаний, що протистояння, яке, власне, і стало причиною низки обшуків у місті, триває ще з минулого року.

Про це він заявив в ефірі програми "Субота.Вечір" на ТРК "Аверс" 16 квітня.

Крім його помешкання, обшуки здійснили у будинку його сина, колишнього голови районної ради Андрія Оніщука, депутата міської ради Вадима Василюка. Також відбувся обшук на ТзОВ "Гербор-холдинг" і в директора підприємства Олега Борбелюка, - повідомив Саганюк.

З його слів, ніде не виявили ані документів, ані речей. Також Саганюк повідомив, що проти нього не відкрили кримінальну справу.

"Тут є якась підводна течія, яка, я думаю, розпочалася півроку назад. Це справа одного із посадовців, який обіймав високу посаду у фіскальній службі в Києві. Його рідна сестра стояла на біржі праці у нас. Я не буду називати прізвищ. З біржі праці вона стає начальником відділу податкової. І через два місяці її призначають виконувачем обов'язків першого заступника начальника податкової міжрайонної адміністрації. Я виступив проти цього, написав лист, який підписали голова районної адміністрації і голова районної ради Оніщук та ще декілька депутатів. Мабуть, брат образився на наш лист і, відповідно, почалися оці закиди, мовляв, у Володимирі хтось щось "кришує", хтось чимось займається незаконно. Це тягнеться з червня минулого року", - розповів Петро Саганюк.

У матеріалі журналіста Антона Бугайчука, опублікованому на інформаційному сайті "БУГ", зазначається, що йдеться про роботу Олега Мандзюка на посаді в.о. начальника Головного оперативного управління Міністерства доходів і зборів, коли ним керував представник команди Януковича Олександр Клименко.

А одним із головних приводів для конфлікту стало те, що Саганюк виступив проти призначення сестри Мандзюка Оксани Левчук на посаду очільника місцевих податківців.

Міський голова Володимира-Волинського вважає, що такі обшуки - це відповідний "наїзд мафіозних структур, яким невигідна правда".

"Я підписав майже десять звернень в Генеральну прокурату України, СБУ, МВС, Президенту України, фіскальну службу, щоби з'ясували, хто привозить і реалізує сигарети та спиртне в місті. І хто їх "кришує", - зазначив Саганюк.

Тому, припускає Саганюк, обшуки відбуваються, щоби "заткнути рот міському голові та активу міста".

Петро Саганюк також запевнив, що правоохоронці, які здійснювали обшуки, не з Волині, а з Рівненської області. Він пояснює це тим, що колега посадовця, про якого йшлося вище, очолює відповідну службу на Рівненщині.

Як повідомив Саганюк, він готує позов до суду.

"По-перше, мене ніхто ні в чому не звинувачує. По-друге, за ці наклепи, які були в пресі.. Я найняв адвоката, який готує відповідні документи. І ми подамо в суд на цих людей, які ці наклепи розповсюджують. Хай доведуть, де вони взяли таку інформацію", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ повідомляли, що працівники поліції у ході розслідування справи про корупцію, зловживання владою, перевищення повноважень, організацію злочинних схем та контрабанди 5 квітня здійснили більше семи обшуків у котеджах міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка.

Читати також ОБШУКИ У САГАНЮКА ПОТРАПИЛИ В РЕЙТИНГ НАЙГУЧНІШИХ СПРАВ

Надрукувати
мітки:
коментарів