Поділитись:

Сайт Луцькради містить повну інформацію лише про двох депутатів, – дослідження

Четвер, 13 грудня 2018, 14:15

На офіційному сайті Луцької міської ради у розділі «Депутати міської ради» відсутня повна біографічна інформація про депутатів. Зокрема, тут можна знайти лише мінімальні відомості про депутатів. Наприклад, побачити їхні фотографію, дату народження, місце проживання та фракційну приналежність.

А ось інформація про партійну приналежність, відомості про освіти, досвід, місце роботи та сімейний стан – відсутні.

Про це свідчать дані поточного моніторингу, який з серпня по жовтень 2018 року проводили в рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад». Презентували дослідження 13 грудня в Луцьку.

Виконавчий директор Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Катерина Шарпата, яка реалізує кампанію в Луцьку, зазначає, що виключенням є лише секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт (ВО «Батьківщина») та радник Луцького міського голови Ігор Поліщук («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»), про яких можна знайти більш ширшу інформацію – фотографію, дату народження, відомості про освіту, досвід та місце роботи, сімейний стан, контактні відомості.

«За наявності обмеженої інформації про депутатів Луцької міської ради дуже складно оцінити соціальну структуру депутатського корпусу, рівень освіти депутатів, їх професійне спрямування, партійну приналежність», – коментує Катерина Шарпата.

Відповідальність за наповнення сайту, на думку експертки, повинні нести і працівники секретаріату міської ради та депутатський корпус.

«Депутати самі бачать, що дуже обмежена інформація про них на сайті і можуть звертатися в секретаріат з проханням наповнити», – зазначила Катерина Шарпата.

Депутат Луцькради Алла Надточій, яка була присутня на презентації, зазначила, що на старій версії сайту було більше інформації і десь «згубилися» на новій – контакті телефони, які ті не приховують.  

Голова Центру Політичного аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Наход зазначив, що рекомендації щодо наповнення інформації передадуть міській раді. Він підкреслив, що технічні питання можливості сайту не повинні заперечувати можливість виборцям бути поінформованими.  

Довідково: 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Луцьк за реалізацію ініціативи відповідає Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Презентували новий сайт Луцькради (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023