Поділитись:

Волиняни переправляли цигарки до Польщі дельтапланом

Понеділок, 18 квітня 2016, 19:27
Волиняни переправляли цигарки до Польщі дельтапланом

На Волині затримали чотирьох громадян України, ймовірно, причетних до переправлення через кордон тютюнових виробів за допомогою дельтаплана.

Прикордонний наряд почув шум двигуна та зафіксував політ дельтаплана з України до Польщі, про що було поінформовано польську сторону, – повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

Своєю чергою, польські прикордонники також підтвердили порушення кордону невідомою повітряною ціллю, яку спостерігали за допомогою тепловізора.

Розгорнута система спостереження дала змогу прикордонникам попередньо встановити район можливого зльоту та посадки малого літального апарата. Біля населеного пункту Хворостів Любомльського району було затримано автомобіль "Ауді" польської реєстрації, в якому перебувало двоє громадян України.

В автомобілі виявлено GPS-навігатори, приладдя для кріплення коробів на каркасі мотодельтаплана, парашут для безпечного скидання вантажу, 7 ящиків цигарок "Фест" без акцизних марок, автономні світлодіодні лампи для позначення місця посадки, каністри з бензином та радіостанцію.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024