Поділитись:

Новорічні ялинки України: де найвища, а де найдорожча (рейтинг)

П'ятниця, 14 грудня 2018, 21:02

Ялинка у Полтаві. Фото: Ольги Стенько

Новорічні ялинки продовжують встановлювати й прикрашати в багатьох містах України. 

«Слово і Діло» пропонує подивитися, в якому місті буде найвища, а де встановлять найдорожчу новорічну ялинку.

Логічно було б припустити, що найбільша й найбагатше прибрана ялинка буде в столиці України. Однак, як з'ясувалося, головна ялинка країни не найвища й не найдорожча.

Уже стає традицією встановлювати центральну ялинку Києва на Софійській площі, де також влаштовують різдвяний ярмарок і народні гуляння. Цього року висота київської ялинки становитиме 25 метрів: у металевий каркас будуть вмонтовані гілки з натуральних ялинок. Це задоволення коштуватиме киянам 41 тисячу гривень, а ось на святкове оздоблення – 1000 іграшок і 3 км гірлянди – витратять 2 млн 700 тис. грн.

Найвища ялинка цього року буде в Харкові – 40 метрів. Сама ялинка коштуватиме міському бюджету 2 млн грн, а на прикраси та іншу мішуру піде 6 млн грн. Це більш ніж на 3 млн дорожче за київську ялинку. Однак харківська «лісова красуня» стане далеко не найдорожчою в країні.

У Полтаві змонтували 20-метрову центральну ялинку міста, яка обійшлася в 2 млн 800 тис. грн. А на прикраси та святкову ілюмінацію місто витратило ще 5 млн грн. Виходить, що ялинка вдвічі нижча, ніж харківська, але іграшки на ній, судячи з усього, набагато цінніші. До того ж полтавська «лісова красуня» на 2 млн 300 тис. грн дорожча за київську.

Дві 20-метрові натуральні ялинки встановили у Львові. Святкові дерева місту подарували спонсори. Прикраси та освітлення двох львівських ялинок коштували 260 тисяч гривень. Це на 2 млн 400 тис. дешевше, ніж 25-метрова ялинка в Києві.

В Івано-Франківську вирішили заощадити й встановили торішню штучну ялинку, а на прикраси витратили лише 81 тис. грн.

Детальніше – на інфографіці.

Редакція «Слово і Діло» повідомляє про те, що публікація була видалена з сайту через недостовірність. Під час збору даних для аналізу співробітники редакції припустилися помилки, написавши, що центральна ялинка міста обійшлася Полтаві у 2,8 млн грн, а на святкову ілюмінацію місто витратило ще 5 млн грн. Насправді ж, полтавській ялинці уже більше п`яти років і грошей на придбання новорічного дерева ані цього року, ані минулого року міська влада не витрачала.

Нагадаємо: минулоріч читачі популярної Facebook групи "Це Україна" визнали луцьку ялинку, яку встановили біля РЦ "Промінь", найкращою в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів