Поділитись:

Передсвятковий "розводняк": волинян закликають остерігатися шахраїв

П'ятниця, 14 грудня 2018, 17:50

Із наближенням новорічно-різдвяних свят лучани почали частіше замовляти товари з інтернет-сайтів, бажаючи потішити себе чи рідних подарунками.

Відтак в обласному центрі почастішали випадки шахрайств, пов’язаних із купівлею-продажем товарів через мережу Інтернет, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

Лише за минулу добу зареєстровано три випадки шахрайства, при цьому 25-річна лучанка примудрилася двічі стати жертвою шахраїв, купуючи шуби на сайті ОLX. Не пересвідчившись не лише в якості товару, а навіть в його наявності, бачачи лише фото омріяних шуб, жінка переказала на рахунки шахраїв 4 тис. грн. Отримавши гроші, "продавці" зникли з ефіру, відтак лучанка лишилася без грошей і без товару.

Житель села Голишів переказав 15 тис. грн незнайомцям, бажаючи стати власником автомобіля, оголошення про продаж якого так само було виставлене на сайті ОLX. Результат той самий – ні грошей, ні авто.

Луцька місцева прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар шляхом переказу безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його.

У випадку продажу товару не повідомляйте в оголошеннях зайвої особистої інформації, лише номер картки, на рахунку якої не повинно бути жодних коштів, а краще просіть надіслати гроші готівкою на поштове відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага, шахраї: волинянам розповіли, як не потрапити на гачок

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024
12:26
14 лютого 2024
07 лютого 2024
29 січня 2024
13 грудня 2023
12 грудня 2023